Tilläggsförsäkringar

Nu ska vi på villa-försäkring.se titta på tre viktiga tilläggsförsäkringar som du kan teckna i samband med din villaförsäkring. Dessa tilläggsförsäkringar brukar även ingå i försäkringsbolagens största villaförsäkringspaket.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkring är samma sak som det som brukar kallas för drulleförsäkring. En allriskförsäkring ger ett skydd mot plötsliga och oförväntade olyckshändelser, vilket i princip innebär att du får ersättning när du har otur eller klantar dig. Om du råkar spilla kaffe över hela din laptop eller om din iPad åker i golvet får du alltså ersättning för din laptop eller iPad.

Allrisk för skador på bostaden

Om du håller på att möblera om i hemmet och skulle råka tappa en fåtölj i trappan kan både möbeln och trappan skadas. Om du har en allriskförsäkring får du ersättning för fåtöljen men inte för skadorna på trappan. Det är i sådana här fall det kan vara bra att ha en allriskförsäkring som ger ett skydd för skador på bostaden. En sådan allriskförsäkring gäller för de flesta skador som du ouppsåtligen orsakar din bostad.

Hemelektronikförsäkring

En vanlig villahemförsäkring ger naturligtvis ett skydd för all din hemelektronik, men om dina hemelektronikprylar har några år på nacken får du bara ut en bråkdel av vad du köpte hemelektroniken för om den blir stulen eller skadas. Om du skaffar en hemelektronikförsäkring får du ett skydd mot en alltför snabb värdeminskning och din självrisk blir lägre. Egentligen borde alla ha en hemelektronikförsäkring idag eftersom våra hem oftast är fullproppade med hemelektronik som till exempel Smartphones, surfplattor, TV-spelkonsoler, dyra TV-apparater och hemmabioanläggningar.