Skadeförebyggande åtgärder

Alla villägare har en villaförsäkring som skyddar deras hem om det skulle bli inbrott eller om huset skulle börja brinna, men det finns ingen villaägare som vill att något sånt här ska hända dem. En villa är full av minnen och det finns saker som inte går att ersätta och därför är det alltid jobbigt att drabbas av ett inbrott eller en eldsvåda även om man får ekonomisk ersättning. Du bör därför vidta ett antal skadeförebyggande åtgärder som minskar risken för inbrott och skador på din villa.

Installera ett inbrottslarm

Det första du bör göra när du flyttar in i din villa är att installera ett inbrottslarm. Det spelar egentligen ingen roll om du har många dyra saker i ditt hem eller inte, ingen gillar inkräktare som rotar runt i ens hem och kanske utsätter det för skadegörelse. Om du har ett villalarm drar sig många inbrottstjuvar för att göra inbrott, men om du ändå skulle få inbrott går larmet i huset och du kontaktas direkt via mobil.

Säkra dina ytterdörrar och dina fönster

Se också till att skaffa inbrottsäkra lås till ytterdörrarna. Ett inbrottsäkert lås är svårt att få upp och det går inte att öppna låset från insidan om man inte har nyckel. En inbrottstjuv tar sig gärna in genom ett fönster, men gillar inte att bära ut stöldgodset samma väg och drar sig därför för att göra inbrott i villor som har inbrottsäkra lås. Om du ändå får inbrott finns det dessutom en större chans att tjuven upptäcks om han bär ut dina prylar genom ett fönster. Du kan även skaffa dörrar och fönster som är extra svåra att bryta upp.

Installera brandlarm

Brandvarnare är ett måste i alla hem. Det är livsfarligt att bo i ett hem som saknar brandvarnare för om det skulle börjar brinna när ni sover kanske ni inte upptäcker branden. Helst bör ni skaffa ett brandlarm som varnar dig via mobil när ni inte är hemma eller som går direkt till en larmcentral. På så sätt kan brandkåren minimera brandskadorna i ert hem.