Sänk din försäkringspremie

Eftersom villa-försäkring.se är en sajt för dig som vill få tag på en riktigt billig villaförsäkring tycker vi att det kan vara på sin plats att visa hur du kan få en så billig försäkringspremie som möjligt.

Jämför försäkringar

Det första du bör göra är att jämföra villaförsäkringar hos olika försäkringsbolag. Du bör både titta på prislappen och vad försäkringarna innehåller, för även om du är ute efter en billig villaförsäkring vill du förmodligen att den ska hålla måttet och inte ha alltför hårda villkor.

Samla försäkringarna

Ta även reda på hur stor rabatt du får om du samlar flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Det påverkar ju också premien i slutänden. Om du till exempel tecknar en kombinerad hem- och villaförsäkring och en bilförsäkring hos samma försäkringsbolag kan både din villaförsäkring och de andra försäkringarna bli billigare. Hos Moderna försäkringar, till exempel, får du 20 % i rabatt på alla dina försäkringar om du samlar flera försäkringar hos dem.

Säkra ditt hus

Installera brandlarm och inbrottslarm. Du kan också få en lägre villaförsäkringspremie (och ibland även en lägre självrisk) om du installerar godkända inbrottslarm och brandlarm i din villa. Larmen ska normalt vara certifierade av Svensk Brand & Säkerhetcertifiering AB (SBSC), men kolla gärna med ditt försäkringsbolag om vad som gäller hos dem.

Använd godkända lås. Många försäkringbolag kan ge dig en lägre försäkringspremie om du har godkända lås på dina ytterdörrar. Låsen ska vara certifierade av Svenska Stöldskyddföreningen (SSF) för att räknas som godkända hos de flesta försäkringsbolag.